Tanácsadás

Szakértőink rendelkezésére állnak

Forduljon hozzánk személyre szabott tanácsokért, kérjen árajánlatot.

Beszerelés előtt

Beszerelés előtt 48 órával ajánlott a Neodeck® deszkákat kicsomagolni, hogy tökéletesen átvegyék a környezeti hőmérsékletet. Mindig direkt napfénytől védve tárolja a deszkákat, sík felületen, stabil módon.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő dilatációs hézag és az oldalirányú távolság a deszkák kötött minden esetben legyen megfelelő, hiszen ezek szükségesek a deszkák hőtágulási mozgásainak felvételéhez

A tartógerendák közti megfelelő távolság betartása ugyanilyen fontos. Mivel a Neodeck® részben műanyagból készül, a deszkák rugalmasabbak a keményfánál, ezért a gerendáknak közelebb kell elhelyezkedniük egymáshoz

A Neodeck® deszkák mindkét oldala használható fölső felületként, szabadon variálhatóan. Erősen ajánlott, hogy a deszkákat ne 0 °C alatt szereljék be.
Lelje örömét a Neodeck®  deszkákban.

A felület kiegyenlítése, a hordozó szerkezet beszerelése

Annak érdekében, hogy a Neodeck® teraszt megfelelően alakíthassa ki, nagyon fontos a tökéletesen sík és stabil felület, amire a deszkázat kerül. Ennek érdekében alkalmazzon legalább 10 cm vastag aljzatbetont, a megfelelő vízszintezés után.

 

A Neodeck® gerendák használata/beépítése

A Neodeck kínálatában elérhetőek alátámasztó gerendák, amik teljes körű megoldást nyújtanak a deszkák hordozására. Egyedi kialakításuknak köszönhetően a deszkák könnyen kezelhetőek és alakíthatóak

A gerendák dübellel és csavarral rögzíthetőek a hordozó felülethez, amihez előfúrás szükséges.

A megfelelő vízelvezetés érdekében ajánlott a gerendákat az aljzat leejtésével párhuzamosan fektetni. Fokozottan ügyeljen a gerendák közti távolságra beépítés közben.

 

A deszkák rögzítése a gerendákhoz

Az első deszka rögzítése
Csavarozza be a deszkát a gerendához az összes alátámasztásnál. A művelethez előfúrás szükséges. Nagyon fontos, hogy a deszkák mindkét végükön alátámasztva legyenek. A deszkák és a környező fix objektumok között hagyjunk legalább 10 cm távolságot.

A további deszkák beépítése
Hagyjon legalább 5 mm távolságot a deszkák között. Használja a praktikus Neodeck® kapocsrendszert Rögzítse a kapcsokat a gerendákhoz az összes keresztezésnél.

Az utolsó deszka beszerelése
Használjon csavarokat az utolsó deszka rögzítéséhez. Előfúrás szükséges.

 

A Neodeck® deszkázat szegélyezése

A gyári lezáró profilok alkalmasak a gerendák elrejtésére. A profilok közvetlenül a gerendákhoz rögzíthetőek, egymástól 30 cm távolságra lévő csavarokkal.

Erősen ajánlott, hogy ne zárja le teljesen az összes oldalon a szerkezetet. Hagyjon legalább egy, a gerendák vége felőli oldalt nyitva a megfelelő

 

A Neodeck® deszkák nem terhelhetőek olyat mértékben, hogy elbírjanak autót, lovat, jakuzzit, vagy más, különösen nagy súlyú testet. Azt javasoljuk, helyezze a nehéz építményt a beton aljzatra, és építse köré a Neodeck® deszkákat.